کد مطلب: 215445
دستگيري تعدادي از متخلفان در پرونده تحقيق و تفحص از بنياد شهيد/ دستور ويژه قاضي‌القضات جهت تشکيل دادگاه ويژه براي بررسي مستندات هيئت تفحص+اسناد
تاریخ انتشار : 1395/04/19 10:40:39
نمایش : 1309
از روزي که نمايندگان مجلس نهم سرنخ تخلفات بنياد شهيد را دست گرفتند تا به امروز بيش از دو سال گذشته است. سرنخي که در پيچ و خم کميسيون، نماينده‌ها و مسئولان بنياد شهيد به يک کلاف سردرگم تبديل شد تا جايي که ديگر نشاني از رد اصلي‌ تخلفات گسترده بنياد شهيد نيست.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ ماجراي فيش هاي حقوقي نجومي در دستگاه هاي دولتي به بانک ها هم سرايت کرد تا جايي که مدير عامل چهار بانک بزرگ کشور مجبور به استعفا از مقام خود شدند. اما اين موضوع زماني باعث تحير مي شود که پاي بانک وابسته به يک نهاد مانند بنياد شهيد در ميان مي آيد.

 

از روزي که نمايندگان مجلس نهم سرنخ تخلفات بنياد شهيد را دست گرفتند تا به امروز بيش از دو سال گذشته است. سرنخي که در پيچ و خم کميسيون، نماينده‌ها و مسئولان بنياد شهيد به يک کلاف سردرگم تبديل شد تا جايي که ديگر نشاني از رد اصلي‌ تخلفات گسترده بنياد شهيد نيست.
 

تصميم‌هاي خلاف قانون رئيس بنياد، مسدود کردن پرونده ايثارگران، بي‌عدالتي در نظام پرداخت ايثارگران برداشت خلاف قانون از حساب‌هاي ايثارگران و سپس بازگرداندن آن پس از چند‌ماه به حساب‌ها همچون واريز حقوق جامعه هدف به بانک دي و باقي ماندن آن در حساب بانک، فروش بي ضابطه برخي اماکن، در کنار تخلف‌هايي مثل فروش ساختمان‌هاي متعلق به بنياد و شفاف نبودن شيوه هزينه آنها، فقدان شفافيت جريان مالي در مراکز تحت پوشش بنياد مانند بيمارستان خاتم و همچنين افزايش ميزان شکايات از بنيادشهيد از جمله محورهايي بودند که سيگنال‌هاي لزوم شروع تحقيق و تفحص از بنياد شهيد را به مجلس ارسال کردند.

 

**شوکه شدن تيم تفحص از عمق تخلفات

 

نزديک به يک سال از شروع تحقيق و تفحص‌ مجلس گذشته بود که خبر گستردگي تخلف در بنياد شهيد به گوش رسيد تا جايي که غلامعلي جعفرزاده ايمن‌آبادي، موارد به دست آمده از تفحص را چنان «تلخ و گزنده» دانست که ارائه اين گزارش در بسته‌اي محرمانه به دستگاه قضاء را راهي براي ضربه نديدن ايثارگران عنوان کرد.

 

«کشف اختلاس ۱۵‌ميلياردتوماني و حيف‌وميل بيش از ۱۷۰‌ ميليارد تومان از دارايي‌هاي بانک دي در صرافي‌ها» از جمله نکاتي ديگري بودند که رئيس کميته تفحص از آن پرده برداشت و  از دستگيري تعدادي از عاملان اين تخلف و همچنين فرار چند تن ديگر به خارج از کشور خبر داد.

 

**وعده هاي بي سرانجام براي قرائت گزارش

 

مستندات تحقيق و تفحص از بنياد شهيد، روندي طولاني را طي کرد تا اينکه سرانجام در آخرين روزهاي سال 93 بود که امير خجسته در قامت رئيس کميته تفحص از قرائت گزارش در صحن علني مجلس خبر داد، خبري که با وجود اعلام چندين باره‌اش در بازه‌هاي زماني متفاوت، هرگز جامه عمل نپوشيد تا گره‌هاي کور اين کلاف هزار گره، محکم تر شود.

 
داستان تا جايي پيش رفت که سرنجام کاسه صبر خجسته لبريز شد و او در جلسه علني سوم آذر 94 که براي نطقش پشت تريبون مجلس رفته بود، زبان به گلايه گشود و از اين موضوع که هنوز پس از گذشت دو سال از تحقيق و تفحص و با وجود وعده کميسيون اجتماعي براي تصويب گزارش اين کميته در تاريخ 24 آبان 94، اين گزارش همچنان در کميسيون تصويب نشده است تا به مرحله قرائت در صحن علني مجلس برسد، انتقاد کرد.
 
 
او در نطق تند و تيز خود به تخلفات 1300 صفحه‌اي بنياد شهيد اشاره کرد و  با ارائه اين گزارش به هيات رئيسه مجلس، ادامه مسير را به اعضاي هيات رئيسه مجلس سپرد و گفت که «چرا بايد تعلل کنيم و به نحوي حرکت کنيم که از بيرون بگويند قدرت مجلس چه شد؟! آيا اتفاقات بيمه دي و سازمان اقتصادي کوثر و صرافي بانک دي که صدها ميليارد تومان از آن برگردانده شد، مستندات ندارد و حب و بغض است؟ آيا دست سلطانِ شکر در شرکت اقتصادي سبحان مستندات ندارد؟ فشارهاي سنگين سياسي و تطميع و تهديدها را تحمل کرديم و امروز مردم انتظار قرائت گزارش را دارند؛ چرا گزارش قرائت نمي‌شود؟»
 
 
اما اين نطق خجسته نيز نتوانست در مانعِ آهنين قرائت نکردن گزارش تحقيق و تفحص از بنياد شهيد رسوخ کند و کورسوي اميدي براي ايثاگران باشد.
 

**زاکاني: رسانه‌ها بانک دي را در دوره اخير بررسي کنند، قطعاً هوش از سر شما مي‌رود

 

عليرضا زاکاني، نماينده اسبق مجلس شوراي اسلامي نيز چند روز پيش در نشست خبري خود که در خصوص بررسي فيش هاي نجومي و تخلفات برخي از مسئولان بر پاشده بود گفت: رسانه‌ها بانک دي را در دوره اخير بررسي کنند، قطعاً هوش از سر شما مي‌رود، بنده ريز عملکرد بانک دي را از يک سال پيش دنبال مي‌کردم، چون اين بانک متعلق به جانبازان و بنياد شهيد است بايد ببينيد چه نسبتي با چه کساني دارد. برخي افراد در اين زمينه همان کساني بودند که در دولت قبل صحنه‌گرداني مي‌کردند و از جنس اين دولت بوده‌اند و با رسوخ در آنجا کار خود را انجام مي‌دادند و الآن نيز که ديگر دولت خودشان است.

 

**شفيع زاده بعد از 30 ماه از مديرعاملي بانک دي برکنار شد!

 

هشتم خردادماه سال جاري شفيع‌زاده پس از ۳۰ ماه حضور خود در کسوت مديرعاملي بانک دي برکنار و علي‌رضا عاطفي‌فر به سمت سرپرستي اين بانک منصوب شد.

 

** تحقيق و تفحص مجلس از بنياد شهيد و امور ايثارگران/جعفرزاده ايمن آبادي: مواردي از تخلفات صرافي دي، بيمه دي و شرکت سرمايه گذاري سبحان در پرونده بانک دي

 

نتيجه تحقيق و تفحص مجلس از بنياد شهيد و امور ايثارگران اگرچه هنوز نتايج رسمي اين کار توسط نمايندگان مردم منتشر نشده اما برخي موارد اعلامي توسط اعضاي هيئت تحقيق و تفحص، قابل تامل و بررسي به نظر مي رسد.

 

غلامعلي جعفرزاده از اعضاي کميته تحقيق و تفحص از بنياد شهيد، سه شرکت اين نهاد را داراي تخلف دانسته و اخيرا گفته است که مواردي از تخلفات صرافي دي، بيمه دي و شرکت سرمايه گذاري سبحان در اين پرونده درج شده است.

 

با توجه به اينکه هيئت مديره بيمه دي شامل شرکت هايي چون بانک دي، آتيه سازان دي، ليزينگ دي و سازمان اقتصادي کوثر (همگي وابسته به بنياد شهيد) بوده و حدود 77 هزار نفر نيز که عمدتا جزء خانواده شهدا محسوب مي شوند، سهامداران اي بيمه هستند مي توان عملا اين شرکت را وابسته به بنياد شهيد معرفي کرد.

 

جديدترين گزارش صورت هاي مالي بيمه دي که مربوط به سال 1394 مي باشد، نشان مي دهد در حالي که در سال 1393 جمع شعب، کارگزاري ها و نمايندگي هاي اين بيمه 947 عدد بوده است در پايان سال 1394، اين رقم به 886 عدد کاهش يافته است.

 

همچنين بازرس قانوني شرکت در اين گزارش خود با اعلام اينکه زيان انباشته بيمه دي معادل 74 درصد آخرين سرمايه ثبت شده شرکت (سرمايه ثبت شده: 250 ميليارد تومان) است، (اين رقم حدود 185 ميليارد تومان مي شود) لذا شرکت مشمول مفاد ماده 141 اصلاحيه قانون تجارت است و ضروري است مجمع عمومي فوق العاده صاحبان سهام تشکيل و در مورد انحلال يا بقاي آن در چارچوب مقررات اصلاحيه قانون تجارت تصميم گيري کند.


اين در حالي است که بر اساس گزارش اطلاعات روز، بيمه دي در پايان سال گذشته، مبلغ 38 ميليارد تومان بابت عوارض وزارت بهداشت، 5 ميليارد تومان به صندوق تامين خسارت هاي بدني و 12 ميليارد تومان بابت عوارض نيروي انتظامي، بدهکار است که رقم مربوط به بدهي وزارت بهداشت شامل 30 ميليارد تومان مانده از سال 1393 است که ظاهرا هنوز تسويه نشده.

 

بدهي بابت عوارض وزارت بهداشت و ناجا

 

 

اضافه کاري مديرعامل چقدر است که در بخش ذخاير پرسنلي درج شده؟
 
يکي از موارد مهم ديگري که در اين گزارش به آن اشاره شده است، درج بخشي با عنوان "ساير ذخاير پرسنلي" ذيل مبحث "ساير اسناد و حساب هاي پرداختني" است که در اين بخش، اشاره شده است که قسمتي از 533 ميليون توماني که براي ذخاير پرسنلي در نظر گرفته شده است، مربوط به اضافه کاري مديرعامل بيمه دي است اما رقم دقيق آن درج نشده است.

با توجه به اينکه بنا بر اعلام سال گذشته مديرعامل بيمه دي "خانواده شهدا سهام خود را با وکالت، به نظام‌ هاي اقتصادي بنياد شهيد واگذار کرده ‌اند" به نظر مي رسد بهتر است بررسي دقيق تر و کالبد شکافي بهتري در خصوص نحوه فعاليت اين شرکت انجام بگيرد، بخصوص آنکه در ماههاي اخير، تبليغات گسترده اي از سوي اين شرکت در بليبوردهاي مختلف پايتخت ديده مي شود که شعار آن "جبران" است.

 

** انتقال‌ پول‌هاي ميلياردي بدون ضابطه و چارچوب قانوني در بنياد شهيد/اتفاقات خاصي در بانک دي روي مي دهد

 

در همين رابطه چندي پيش هم امير خجسته رييس هيات تحقيق و تفحص از بنياد شهيد در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ در خصوص آخرين وضعيت تحقيقات صورت گرفته از بنياد شهيد، اظهار داشت: مدارک لازم در اختيار هيئت رئيسه مجلس قرار گرفته و من هم از وقت خودم در مجلس استفاده و گزارش تحقيق و تفحص را در صحن علني قرائت کردم.

 

نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي همچنين خاطر نشان کرد: در شرايطي که جانبازان و خانواده هاي محترم شهدا در شرايط سخت اقتصادي موجود شرايط چندان مساعدي ندارند به خصوص در حوزه هاي درماني و بهداشتي، اما متاسفانه مسئولان امر در بنياد شهيد و امور ايثارگران توجهي به اين مسئله ندارند و مي گويند که منابع مالي نداريم.

 

وي افزود: ادعاي کمبود منابع مالي در شرايطي است که ما امروز مشاهده مي کنيم در بانک دي که وابسته به بنياد شهيد و امور ايثارگران است اتفاقات خاصي روي مي دهد.

 

رييس هيات تحقيق و تفحص از بنياد شهيد گفت: در شرايطي که براي اعطاي يک وام 2، 3 يا 5 ميليون توماني به جانبازان و خانواده هاي شهدا، اقدامات سختگيرانه بسياري انجام مي شود اما ما اطلاعاتي در اختيار داريم که نشان مي دهد مبالغ ميلياردي بدون ضوابط و چارچوب قانوني به ساير بخش ها منتقل شده است.

 

خجسته در پايان عنوان کرد: بررسي و تفحص از بنياد شهيد انجام شده و پيگيري ها در اين خصوص تا حصول نتيجه ادامه مي يابد.

 

**دستگيري چند نفر در پرونده تحقيق و تفحص از بنياد شهيد/ ۳۰ هزار سند تفحص را رسانه‌اي مي‌کنم

 

امير خجسته همچنين با يادآوري اظهارات زريبافان رئيس پيشين بنياد شهيد مبني بر لزوم ارايه مستندات از سوي کميته تفحص از بنياد شهيد، افزود: من بار‌ها به آقاي زريبافان تاکيد کردم که مصاحبه‌اي انجام ندهد اما ايشان توجهي نکردند؛ آقاي زريبافان نبايد وارد بحث تحقيق و تفحص مي‌شدند.

نماينده مردم همدان، فامنين و قهاوند در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: برخلاف درخواست‌هاي رسانه‌ها تمايلي ندارم که وارد اين بحث‌ها شوم؛ اينکه آقاي زريبافان اعلام مي‌کند که اگر به اندازه حبه قندي سند داريد آن را رو کنيد بايد گفت که اگر رئيس مجلس اجازه دهد ۳۰ هزار سند از اين تحقيق و تفحص را رسانه ‌اي خواهم کرد.

پرونده تحقيق و تفحص از بنياد شهيد مختومه نشده است

اين نماينده مردم در مجلس دهم، تاکيد کرد: ما با هيچ يک از افراد رودربايستي نداريم و با هيچ کس نيز تباني نکرده‌ايم؛ اينکه مي‌گويند اين پرونده مختومه شده اطلاعات غلطي است. ما مشکلات عديده‌اي در بانک دي و سيستم‌هاي اقتصادي در بنياد شهيد داشتيم که تيم تحقيق و تفحص در بررسي‌هاي خود به آن‌ها پرداخت.

وي با بيان اينکه ما با دولت‌ها در جنگ نيستيم بلکه به دنبال ريشه‌کني مفاسد هستيم، يادآور شد: با هر کسي بيت‌المال را غارت کند برخورد مي‌کنيم، در جريان تحقيق و تفحص از بنياد شهيد نيز صد‌ها ميليارد تومان را برگردانديم.

خجسته تصريح کرد: متأسفانه تخلفاتي در بانک دي رخ داده است که تلاش داريم سرمايه‌ رفته را بازگردانيم؛ برخي‌ها گمان مي‌کنند که ما اطلاعاتي نداريم درحالي که بايد گفت که آيا گمان مي‌کنيد اطلاعي از قيمت‌گذاري زميني که با قيمت ناچيز مي‌خريد، نداريم؟

او يادآور شد: به همين زودي‌ها چندين تحقيق و تفحص را شروع خواهيم کرد از جمله ۵۰ هزار ميليارد توماني که در يکي از بانک‌ها بلاتکليف است و نيز تحقيق و تفحص از چندين بانک نمونه آن بانک دي است اين بدان معناست که تحقيق و تفحص ما استمرار دارد.

خجسته با يادآوري موانعي که در مجلس قبل براي تحقيق و تفحص از بنياد شهيد ايجاد شد، افزود: طبق قانون اتفاقاتي که صورت گرفته به رئيس مجلس گزارش شد و به صورت مفصل مدارک را به رئيس مجلس ارائه کرديم، حال بخش عمده‌اي از تحقيق وتفحص از بنياد شهيد با مستندات آن به رئيس قوه قضاييه ارايه شد و توضيحاتي نيز در جلسه‌اي مشترک با رئيس قوه قضاييه به ايشان ارايه کرديم.

تعدادي از افراد در ارتباط با تحقيق و تفحص از بنياد شهيد دستگير شده‌اند

وي افزود: اکنون رئيس قوه قضاييه دستور دادند تا اين موضوع در دادگاهي ويژه پيگيري شود، از قبل تعدادي از افراد دستگير شده‌اند و در آينده نيز با قدرت اين کار ادامه مي‌يابد.

اين نماينده مردم در مجلس دهم، يادآور شد: اکنون نيز مستندات به صورت مستمر به دستمان مي‌رسد و هم اکنون نيز در بانک دي اتفاقاتي افتاده که من راساً به آن ورود و برخورد کرده‌ام تا اين مبالغ برگردانده شود. اگر کسي اصرار دارد که ما مستندات خود در زمينه تفحص از بنياد شهيد را ارائه کنيم با رئيس مجلس هماهنگ خواهيم کرد تا اين مستندات ارائه شود و آن را در اختيار رسانه‌ها قرار مي‌دهيم.

خجسته با انتقاد از اينکه ناکارآمدي و سوء مديريت در بنياد شهيد غوغا کرده است، گفت: فشارهاي سياسي از داخل و خارج مجلس مانع از آن مي‌شد که تحقيق و تفحص به نتيجه برسد؛ بر اساس تلاش‌هاي صورت گرفته ۵۰۰ ميليارد توماني که از صرافي بانک دي به دبي رفته بود برگردانده شد همچنين بخشي از اموال و يک هتل نيز بازگردانده شده است.

وي درباره عدم امضاي تحقيق و تفحص از سوي تعدادي از نمايندگان مجلس نهم، افزود: ۷ نفر اين تحقيق و تفحص را امضا کردند ولي تعدادي از آن‌ها امضا نکردند، ما گمان مي‌کرديم که اين تحقيق و تفحص روال عادي دارد اما پيچيدگي‌هاي زيادي داشت و عزمي براي قرائت آن وجود نداشت.

خجسته تاکيد کرد: متاسفانه درآخرين جلسه‌اي که براي نهايي شدن تحقيق و تفحص از بنياد شهيد تشکيل شد تعداد اعضا به حدّنصاب نرسيد اما از مسير قوه قضاييه موضوع را پيگيري و به رييس مجلس گزارش داديم و حال مسئوليت طبق قانون با هيات رئيسه خواهد بود.

 اين نماينده مردم درمجلس دهم، افزود: متاسفانه برخي از نمايندگان فشار مي‌آوردند تا اين تحقيق و تفحص به سرانجام نرسد. لذا در ‌‌نهايت در صحن علني مجلس از وقت نطق ميان‌دستور خود استفاده کردم و بخشي از گزارش تحقيق و تفحص را ارائه دادم و گفتم که آيا بحث سلطان شکر در شرکت سبحان دروغ است؟ آيا سند ندارد؟ ما طبق آيين نامه نمي‌توانيم بگوييم ولي اگر رئيس مجلس بخواهد آن را مطرح مي‌کنيم.

نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي که با خانه ملت گفت‌وگو مي‌کرد، ادامه داد: ما هيچ‌گاه نمي‌گوييم آقاي زريبافان يا هر فرد ديگري اختلاس کرده اما بدون شک ضعف‌هاي مديريتي وجود داشته ما حتي با رئيس فعلي نيز کاري نداريم؛ به نظر مي‌رسد بايد سيستم‌هاي اقتصادي از بنياد شهيد جدا شود و واگذاري‌هايي در اين زمينه صورت گيرد.

 

انتهاي پيام/ت

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html